Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Мелба»Мелба със сос Дулсе де Лече

Мелба със сос Дулсе де Лече

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Мелба със сос Дулсе де Лече1 / 2
23/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сладолед - 500 г ванилов или сметанов
  • кондензирано мляко - 1 опаковка
  • шоколад - или шоколадови пръчици
  • пурички - шоколадови за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете кутията кондензирано мляко да се вари в съд, покрита с вода. Варенето продължава около 4 часа, като през цялото време трябва да доливате вода, за да не остава непокрита.

След като мине четвъртия час, изключете котлона и оставете консервата да се охлади във водата.

В подходящи чаши за мелба сложете по 3 топки сладолед, залейте със соса от кутията, поръсете с настърган шоколад или шоколадови пръчици и поднесете с пуричка във всяка мелба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: