Зеле с кюфтета по руски

25/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо731
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се измива, почиства се и се нарязва на дребно. Сланината се нарязва на ситно и се запържва в зехтина.

Добавят се нарязаният на ситно лук, нарязаните на малки кубчета ябълки и зелето.

Поръсва се с черния пипер, солта и захарта и се оставя да се задуши на среден огън до омекване на зелето. Когато е готово, се поръсва с оцета и половината магданоз, който се накълцва на ситно.

Каймата се омесва с половината галета, яйцето, останалата половина от магданоза, червения пипер и счукания чесън. Оформят се кюфтета, изпържват се и се добавят към зелето.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар