Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле с картофи и сметана

Брюкселско зеле с картофи и сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Брюкселско зеле с картофи и сметана
Снимка: Иванова
1 / 3
25/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусно брюкселско зеле със сметана и картофи - и децата ще го заобичат"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • шунка - 100 г
  • горчица - 1 с.л
  • олио - 2 с.л
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле и картофите се сваряват и отцеждат. Олиото се загрява и в него се запържват нарязаните на ситно лук и шунка. Добавя се горчицата и се разбърква.

След това се добавят картофите и зелето и се поръсват със сол. Ястието се разбърква и се сервира горещо, като във всяка чиния се добавя сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иванова
Иванова
Стана много вкусно! Може да се добави малко черен пипер.
12.10.2022 11:55
1