Неаполитански специалитет с кайма и бадеми

25/01/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 800 г телешка
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • бадеми - 1 шепа
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва, изстисква се и се добавя към каймата. Бадемите се нарязват на ситно и заедно с яйцето, сметаната, сока на лимона и настърганите на ренде лук и чесън се добавят към каймата.

Накрая се добавят солта и захарта. Сместа се разбърква добре и се слага в намазана с мазнина тава.

Запича се до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 13:53
явно тази кухня не е моята, но не ми се струва, като нещо което ще да грабне вкусовете ми
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв