Пържени филийки по македонски

26/01/2015
Димана
отДиманаНовак
"Всеки ден ще е усмихнат, ако утрото започва с такава закуска"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 596
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • франзели - 500 г сухи
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • масло - 60 г за пърженето
  • олио - около 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете франзелите на еднакви филийки. Размийте брашното в малко от прясното мляко. Бъркайте и добавете предварително разбитите яйца, солта и захарта.

Потапяйте бързо филиите в прясното мляко и след това в яйчната смес. Пържете ги в сгорещените заедно масло и олио до златисто кафяво.

Готовите пържени филийки поръсете с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.10.2016 12:51
Филийките може да се пържат в маслото, след като им се добави и малко олио, защото иначе загаря маслото. Сместа се приготвя от всички съставки, след като се смесят се топи хляба и се пържи.
2
0
Ирина Андреева Jolie
Маслото не е подходящо за пържене,защото температурата му на горене е мнофо ниска и на първите две филии то вече ще е замирисало на изгоряло...диста странна рецепта,не съм я правила.Аз ги потапям само в яйца и ги пържа в олио и след това захаросвам или оставям така за солени.
3
0
Виолета
Виолета
05.10.2015 10:05
Престанете с тези измислени рецепти!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв