Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Пърженки с тиква и извара

Пърженки с тиква и извара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пърженки с тиква и извара1 / 2
27/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • тиква - 600 г бяла
  • извара - 400 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 80 г
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • ванилия - 1 прахче
  • мас - 150 г свинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете тиквата, нарежете я и я задушете или изпечете до омекване. Към нея добавете стритата предварително извара и млякото и разбъркайте. След като сместа се охлади напълно, добавете разбитите яйца, пресятото брашно със содата бикарбонат, солта и половината захар.

Замесете гладко тесто и го разточете на тънка кора. От нея изрежете форми и изпържете бухтичките в сгорещена свинска мас. След като са готови, отцеждаме пърженките добре и ги поръсваме със смес от пудра захар и ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: