Медени прасковки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Медени прасковки1 / 2
27/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
30 бр.
"Колкото и нависоко да вдигнете буркана със сладките, няма да ги опазите от любителите на сладичкото"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 к.ч.
  • мед - 2 к.ч. течен
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 с.л. счукан
  • брашно - 350 - 400 г
  • мармалад - около 120 г от кайсии или друг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте най-напред добре яйцата и добавете олиото, меда, канелата, карамфила, содата и финално добавете на части брашното.

След като хомогенизирате сместа, направете от нея леко сплеснати топченца и ги подредете в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Изпечете сладките и след това ги слепете с мармалад от кайсии или от шипки, сини сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
задължително опитайте , много ароматни се получават с канелата и карамфила
28.02.2016 14:59