Пълнена свинска плешка с наденички

28/01/2015
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 905
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.2 кг свинска плешка
  • наденици - 400 г
  • праз - 1 - 2 стръка
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете свинската плешка, така че да се получи сравнително равен лист месо. Поръсете равномерно с млян черен пипер, мащерка и малко соев сос. Оставете да се овкусява за 1 час.

През това време запържете скълцания праз в мазнина, посолете го и го оцветете с малко червен пипер.

Изберете по-тънки наденички. Разпределете праза в средата на месото по дължина и отгоре сложете по 3-4 наденички. Завийте рулото внимателно и пристегнете с конец.

Отгоре също може да поръсите с черен пипер. Загрейте олио в широк тиган и запечатайте месото от всички страни.

Посолете го и го прехвърлете в тава. Залейте с виното и го печете до готовност, като първоначално може да сложите фолио отгоре.

Готовата пълнена свинска плешка прехвърлете в по-голям листо алуминиево фолио и я завийте добре, за да си поеме соковете за 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар