Селска погача

28/01/2015
danka
отdankaНовак
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 981
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и отделете половин чаша от него. Направете кладенче в брашното и добавете размитата в хладка вода мая с щипка захар. Добавете солта и замесете тесто, което трябва да се получи малко по-твърдо от хлебно.

Оставете го да втаса и отделете малка част, от която ще оформим фигурки за украса на погачата.

Разпределете тестото в намаслена тава, изчакайте 20 минути и намажете с разбитото яйце с малко водичка.

Доомесете заделеното тесто с останалото брашно. В зависимост по какъв повод правите погачата, направете с орнаменти и украсете питата с тях. Изчакайте да втаса окончателно и я изпечете в умерена фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

дани
дани
29.01.2015 00:36
по точна рецепта не бях чела!!!!!Защо не публикувате рецети с коитобсте на ясно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв