Дупнишки кебапчета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Дупнишки кебапчета1 / 2
29/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 150 г кромид (2 - 3 глави)
  • люти чушки - 5 - 6 бр. сушени
  • вода - 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното овнешко накълцайте ситно със сатър, след като сте го измили преди това.

Посолете месото, добавете кимиона, черния пипер и стритите лютиви пиперки, които предварително сте затоплили на печката.

Добре объркайте и оставете каймата да престои за едно денонощие на хладно.

На следващия ден я омесете със скълцания ситно лук и вода (колкото поеме) и оформете от нея кебапчета.

Изпечете ги на скара или грил до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: