Беларуска мусака

29/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата се залива с млякото и се оставя да набъбне, след което се отцежда. Лешниците се натрошават.

Сокът на лимона се изцежда, кората се настъргва. Лукът се реже на ситно. Ябълката се обелва и се реже на кубчета.

Олиото се загрява заедно с маслото и в тази мазнина се запържват лукът и ябълката. Поръсва се с лютия червен пипер и се добавя каймата.

Запържва се леко, като се мачка с вилица, и към сместа се добавят галетата, натрошените ядки, стафидите, солта, едно яйце, сокът и настърганата кора на лимона.

Разбърква се добре и се слага в тава, намазана с мазнина. Отцеденото от галетата мляко се разбърква с останалите яйца и с тази смес се залива мусаката. Слага се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече около час.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар