Задушени пъдпъдъци с бяло вино

29/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 454
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • вино - 200 мл бяло
  • олио - 100 мл
  • оцет - 3 с.л
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се измиват и се нареждат в голяма тенджера. Виното се смесва с олиото и оцета.

Пъдпъдъците се заливат с тази смес. Поръсват се със сол и черен пипер.

Лукът се реже на шайби и с него се покриват пъдпъдъците. Отгоре се слагат дафиновите листа и ястието се задушава, похлупено с капак, на слаб огън около час.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар