Сюзма (Цедено мляко)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Сюзма (Цедено мляко)1 / 3
31/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 5 кг овче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете киселото мляко в тензух, завържете на вързоп и го оставете да се отцежда за около 6 до 8 часа.

След това прехвърлете млякото в гърне и покрийте отгоре с платно. Така може да го съхранявате по-дълго, ако го сложите на проветриво и студено място.

Ако искате да се получи по-твърда и по-вкусна сюзма, която може да се реже с нож, оставете гърнето в леко затоплена фурна за няколко часа.

Ако разредите сюзмата с вода, може да получите айран.

Може да разбиете сюзма и да ѝ добавите нарязана краставица и подправки на вкус. Консумирайте разядката с хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: