Къри с боб Черно око

23/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
Готвене150 мин.
Общо150 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 050
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като кипне се добавят смляният кориандър, смляният кимион, куркумата и сол на вкус. Вари се така около 35-40 минути.

Накълцайте лука и чесъна. Загрейте мазнина в тиган, сложете ги да се запържат заедно с джинджифила и целите семена кимион за 10 минути. Добавете накълцания на ситни парченца домат и оставете на котлона за още 5 минути.

В тази смес изсипете боба с почти цялата му течнос, но ако е много, излейте известно количество. Ястието се оставя на котлона, докато заври, след което се отстранява.

Поднесете с пресен магданоз или кориандър.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!