Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пилешки кюфтенца, задушени във вино

Пилешки кюфтенца, задушени във вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пилешки кюфтенца, задушени във вино1 / 2
01/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г филе
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • индийско орехче - ¼ ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • масло - 60 г
  • магданоз - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се смила, смесва се с млякото, яйцата, солта, черния пипер, индийското орехче и всичко се разбърква.

От сместа се оформят кюфтенца и се задушават в смес от бульона и виното на бавен огън.

Сервират се, като се поливат с разтопено масло. Поръсват се с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: