Жадната монахиня без яйца

02/02/2015
Детелинка
отДетелинкаНовак
"Неустоим ретро вкус, който помним от деца - ‪‎сладкиш‬ Жадната монахиня, който на всичкото отгоре се приготвя без яйца"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 306
  • Преглеждания за месеца2718
  • Преглеждания за седмицата206
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте съставките за блата, като преди това пресеете брашното. Сипете сместа в подходяща намазнена тавичка и изпечете в загряна на 180 градуса фурна.

Продължителността на печенето зависи от мощността на вашата печка - между 30-50 минути. Оставете блата да изстине.

Разбийте мекото масло със захарта, докато се получи пухкав и гладък крем.

Сварете сироп от захарта и водата и сиропирайте с него равномерно вече изстиналия блат. Отгоре намажете крема и оставете сладкиша за 2-3 часа на хладно място, преди да поднесете.

По желание отгоре може да поръсите с шоколадови пръчици или с настърган шоколад.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

41926
41926
31.01.2016 09:37
Не вярвам!!
7
0
svetla
svetla
09.02.2015 08:30
polu4i se mnogo hubav sladki6
15
2

Виж всички коментари или напиши такъв