Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Суджук»Свински суджуци с чесън

Свински суджуци с чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински суджуци с чесън1 / 2
12/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 г
  • сланина - 500 г
  • сол - 80 г
  • чесън - 2 глави
  • селитра - 4 г
  • черен пипер - на око
  • карамфил - 2 - 3 счукани главички
  • вода - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се скълцва ситно със сатър или се смила. Добавете ситно нарязаната сланина със селитрата и подправките. Долива се от водата и сместа се омесва много добре. Оставете сместа да престои за 1 нощ.

На следващия ден напълнете тънки свински черва и оформете суджучета с дължина 20 см. Оставете ги на проветриво място да се позасушат и след това ги опушете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: