Кървавица по бански

06/02/2015
Дончо Коларов
отДончо КоларовНовак
"Такава вкусотия сме ви приготвили за празника, че едно буре вино няма да ни стигне "
Приготвяне150 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 640
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От закланата свиня накълцайте ситно белия дроб, бъбреците, сърцето, далака и малко кърваво месо от корема и врата.

На кило месо добавете посоченото количество подправки, като грамажът на джоджена, чубрицата, кимиона и анасоновите семена трябва да е общо 10 г на 1 кг свинско.

Напълнете с добре обърканата смес дебели свински черва с тегло около 1 кг. Кървавиците се завързват в двата края с конец, надупчват се и се закачат на прът. Провесват се да се сушат на проветриво място.

Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар