Народни наденици

11/02/2015
Желю
отЖелюНовак
"Българинът обича народните неща и това е още един вкусен повод за народна любов "
Приготвяне160 мин.
Общо160 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 556
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една част мазни свинско и 1 част крехко се смилат 2 пъти през машинка за месо. На всеки 2 кг месо добавете 3 глави предварително нарязан и запържен лук, сол, пипер, кимион и чубрица на вкус. Добавете и 2-3 счукани сушени и люти пиперчици и чаша бульон от месо.

Сместа се обърква много добре и се оставя да престои за 1 нощ. На следващия ден се пълнят тънки черва. Наденичките се завързват и се пускат във вряла вода. След завиране ги извадете и отцедете. Окачете ги да съхнат.

Така приготвените наденици са много вкусни печени или пържени с гарнитура от салата от кисело зеле, картофена салата, бобена салата или туршия.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Румен
Румен
09.09.2015 10:22
В домашната наденица най-важни са подправките.Аз добавям ким и чимен.Придобива един вкус на луканка или на пастърма.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв