Захаросани лимонови кори

06/02/2015
Sonq Ilieva
отSonq IlievaНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 342
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • лимонови кори - количество по желание
  • захар
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвените лимонови кори залейте с вода и ги сложете да се сварят до омекване. След това ги претеглете и добавете към тях толкова вода и захар, колкото е теглото им.

Сложете ги да се варят отново, докато сиропът се сгъсти малко повече от стандартния сироп при сладко. Към сместа не добавяйте лимонена киселина.

Коричките се сипват в бурканчета заедно със сиропа, защото ако го отцедите, те ще изсъхнат, ще се втвърдят и няма да са годни за употреба.

След известно време сиропът в бурканчетата кристализира и лимонивите корички са готови за употреба.

По този начин може се захаросат и портокалови кори.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар