Наполеон

03/02/2015
ралицаот ралицаНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 135
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разточва леко само в една посока. От него изрязах 4 правоъгълника (25х15), които надупчих с вилица, за да не са надуят много.

Изпичате ги заедно с всички други изрезки (после ще ни трябват) в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете ги, докато покафенеят.

Готовите блатове оставете настрана да изстинат. Ако все пак ви се струват твърде дебели - срежете ги на две, така ще се получат и повече блатове. Кремът приготвяме като отделим 800 мл. от млякото.

Слагаме го на котлона да заври заедно със захарта и маслото. Останалото мляко разбъркваме в купа, заедно с яйцата и брашното и ги прибавяме на тънка струя към врящото мляко, като бъркаме непрекъснато с телена бъркалка. Прибавяме и ванилията. Оставяме крема да изстине, като го покриваме с домакинско фолио, за да не изсъхва.

През това време в купа разбиваме сметаната с пудра захар на вкус (аз сложих 3 с.л.). Когато кремът е изстинал, към него на части се прибавя разбитата сметана, като се бърка с шпатула.

Поставяме един блат, крем, блат, крем и накрая намазваме цялата торта с крем натрошаваме изрезките с вилица и поръсваме тортата с тях.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар