Кнедли с кайсии

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Кнедли с кайсии1 / 2
15/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 ч.ч. (200 г)
  • кайсии - 350 г
  • захар - на бучки
  • галета
  • масло - за пържене
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват до готовност, обелват се и се настъргват. Към тях се добавя яйцето, маслото и брашното, като целта е да се получи гладко тесто.

Картофеното тесто се разточва на пласт с дебелина на около 0.5 мм. Кората се нарязва на правоъгълници.

В центъра на всеки правоъгълник се поставя по една добре почистена кайсия. На мястото на костилката ѝ се слага бучка захар и се завиват с тесто.

Така оформените кнедли се варят в подсолена вода, до изплуването им на повърхността.

Изваждат се върху домакинска хартия и се отцеждат добре, след което се овалват в смес от захар и галета и изпържват в голямо количество масло.

Топлите кнедли се поръсват с още захар и се поднасят веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: