Юфка по арабски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Юфка по арабски1 / 2
16/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • юфка - 500 г
  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 5 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 г настърган
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Юфката се сварява и се отцежда. Каймата и нарязаният на ситно лук се запържват в зехтина. Добавят се доматеното пюре, нарязаният на ситно чесън и нарязаните на кубчета домати.

Залива се с една чаша вода и се оставя да се задуши за 15 минути на бавен огън. Добавят се подправките и се оставя на котлона още 5 минути.

В тава се сипва половината сварена юфка, полива се с половината от соса, поръсва се с половината настърган кашкавал.

Отгоре се сипва останалата юфка, останалия сос и се поръсва с остатъка от кашкавала. Пече се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка: