Ябълкови понички

02/09/2010
"Понички, но не какви да е, а ябълкови - вкусни, като библейско изкушение "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 592
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 225 г
  • захар - 50 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1 щипка
  • лимони - настъргана лимонова кора
  • сметана - 6 с.л.
  • коняк - 5 с.л.
  • ябълки - 6 броя
  • пудра захар
  • канела
  • сладко - от череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и с помощта на тел го разбийте с яйцата и захарта. Добавете солта, лимоновата кора, брашното, сметаната и коняка и разбивайте до получаване на хомогенна смес. Ябълките се почистват от семките с помощта на специален уред без да се разрязват. Нарежете ги на колелца дебели около 1 см.

Загрейте олио в голяма тенджера до 180 градуса. Всяко кръгче ябълка се потапя добре в тестото с вилица и внимателно се пуска в сгорещеното олио. Ябълковите понички се запържват до златисто от двете страни като внимателно се обръщат с решетъчна лъжица.

Готовите понички отцедете върху хартия. Смесете канела и пудра захар и поръсете поничките и ги сервирайте със сладко от череши.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
02.08.2016 17:23
Обожавам тези понички, аз бих им добавила кафява захар вместо пудра захар, само че трябва да се добави докато са топли. Стават чудесни
0
0
няма име
няма име
04.08.2013 13:43
Бла-бла..ябълкови понички. Просто панирани ябълки...
1
0
31731
31731
10.04.2012 10:00
На снимката не са американски палачинки! Някои от нас дори са си и правили американски палачинки и имат нагледен пример, че не изглеждат точно така. Тези бухти са една от любимите на семейството ми рецепти:)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв