Руски блини по старинна рецепта

08/02/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне55 мин.
Готвене45 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 433
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко, добавя се яйцето, солта и захарта. Половината от маслото се разтопява и се добавя към сместа.

По малко се добавя брашното. Сместа се оставя на топло за 30 минути.

Пържат се блини (дебели палачинки) в тиган, намазан с олио. Вадят се, мажат се с разтопено масло, навиват се на тръбички и се поливат с разтопен на водна баня шоколад.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!