Мезе от солена скумрия

08/02/2015
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак44197
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • скумрия - 1.2 кг
  • сол - 6 с.л.
  • захар - 2 с.л. кристална
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • дафинов лист - 1 бр.
  • карамфил - 2 пъпки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме скумриите. Отделяме филетата и запазваме целостта на кожата.

Продуктите смиламе в блендера и от получената смес пестеливо наръсваме на дъното на съд, в който ще държим рибата. Осоляваме филетата първо от към кожата а след това и от към месото.

Първите филета редим с кожата надолу. Другите осоляваме по същия начин и поставяме върху долните филета, така че да се получи нещо като "двоен сандвич". Отново поръсваме с малко сол.

Ако остане от сместа, я прибираме в буркан и пазим на студено. На дванадесетия час обръщаме филетата. Тези, които са били отдолу, идват отгоре и отново прибираме на студено.

Държим от 24-48 часа, след което рибното филе нарязваме на парчета и сервираме върху предварително нарязан жълт кромид лук, поръсваме с малко копър, лимонов сок на вкус и зехтин 4-5 капкиподобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар