Пиле с маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пиле с маскарпоне1 / 2
30/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Когато на маскарпонето му стана скучно да се грижи за добрия имидж и вкус на тортите, той си уреди среща с едно страхотно пиле. А резултатът бе повече от отличен"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • маскарпоне - 4 с.л.
  • сол
  • розмарин - 2 с.л. листенца
  • черен пипер
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете почистеното пиле по дължина на гръдната кост и направете възможно най-много резени по гъра му.

Смесете маскарпоне със сол, розмарин и черен пипер и запълнете с тази смес разрезите по пилето, а с остатъка намажете и долната част.

Загрейте зехтина и запържете пилето от двете страни до зачервяване. Преместете го в тава и сложете да се пече.

В тиган се смесват останалото сирене и лимоновия сок и се вари до сгъстяване.

Пилето се залива с приготвения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
45
30
20
10
Дай твоята оценка: