Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с тиква и извара

Лазаня с тиква и извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лазаня с тиква и извара1 / 2
13/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 9 бр.
  • тиква - 1 бр. малка
  • печурки - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • извара - 500 г
  • лук - ½ глава
  • кашкавал - 150 г
  • бульон - 200 мл зеленчуков от кубчета
  • салвия - 10 листа
  • олио - 3 с.л.
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява и в него се запържва нарязаният на ситно лук, добавят се нарязаните гъби и се заливат с няколко лъжици бульон. Оставят се да се задушат до готовност.

Тиквата се настъргва на едро и се сварява в останалия бульон заедно със салвията и мащерката. Яйцата се разбиват с изварата, солта и черния пипер.

От тази смес се сипва на дъното на тава и започват да се редуват кори, гъби, извара и тиква, до изчерпване на продуктите, като най-отгоре е слой кори.

Поръсва се с настърган кашкавал и се запича на 200 градуса за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: