Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с риба тон

Лазаня с риба тон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лазаня с риба тон1 / 2
12/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • домати - 6 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • риба тон - 300 г от консерва
  • горчица - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Добавя се брашното и се запържва до златисто. Сваля се от котлона и внимателно се налива млякото при непрекъснато бъркане.

Поръсва се със сол и черен пипер и се връща на котлона. Вари се до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Добавя се половината настърган кашкавал и горчицата и от този сос се сипва на дъното на тава.

Нареждат се кори, заливат се със сос, слага се рибата тон, покрива се с домати, нарязани на кръгчета, и така се редува до изчерпване на продуктите, като се завършва с риба, която се залива със сос.

Поръсва се с останалия кашкавал, покрива се с алуминиево фолио и се запича на 200 градуса около час. Малко преди да е готова лазанята, се маха фолиото и се запича до получаване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: