Зеленчукова лазаня по неаполитански

15/02/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2688
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 077
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, гъбите - на половинки, тиквичките - на кубчета, а чушките - на къси лентички.

Зеленчуците се сипват в тава, добавя се зехтинът, балсамовият оцет, подправките и солта и се запичат във фурна. Вадят се и се оставят да се охладят. Моцарелата се настъргва на ренде и се разбива с белтъка.

В друга тава се сипва сос бешамел, подреждат се кори, покриват се с печените зеленчуци, отгоре се слага моцарелата и се залива с бешамел.

Пластовете се редуват, като се завършва с кори, които се заливат с бешамел и се поръсват с настърган кашкавал. Пече се около час на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар