Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Гъбен пастет с червено вино

Гъбен пастет с червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Гъбен пастет с червено вино1 / 2
11/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хляб - 3 филийки
  • печурки - 350 г
  • олио - 2 ч.л.
  • лук - 1 малка глава
  • червено вино - 150 мл
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • подправки - 1 ч.л. сушени по избор
  • крема сирене - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кората на филийките хляб и ги нарежете на триъгълници. Сложете ги във фурна да се запекат за 10 минути.

Загрейте олиото в тиган и запържете нарязаните лук и чесън. Добавете гъбите и гответе още няколко минути, докато гъбеният сос се поизпари.

Налейте виното към гъбената смес и кипнете. Намалете огъня и гответе, докато течността се изпари напълно. Махнете от огъня и овкусете със сол и черен пипер.

Оставете пастета да се охлади. Прибавете крема сиренето към изстиналата смес, поръсете с подправките. Сервирайте гъбения пастет с изпечените тригълници хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: