Дърпана баница

02/03/2016
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 775
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • сирене - 400 г
  • масло - 50 г, може свинска мас или олио
  • яйца - 2 броя
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното, поръсете солта, захарта и започнете да замесвате с хладката вода, в която са добавени 1 с.л. оцет и олио.

Замесете меко тесто, разделете го на около 40 топки, покрийте ги с мека кърпа и ги оставете да втасат около 1/2 час.

Всяка топка се разточва, като дърпате с ръце до получаване на тънка кора. Корите се редят в намазнена тава, като се редуват с натрошено сирене, а най-отгоре излейте разбитите яйца.

Изпечете дърпаната баница за 1/2 час на предварително загрята на 200 градуса фурна. Готовата баница се поръсва с малко вода и се покрива добре с кърпа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 5
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Илияна Димова
За 1 кг брашно , мисля че трябва да е малко повече водата - 400 или 500 мл
2
0
Радомира Михайлова
да толкова ми отиде, но не питай какъв зор беше да оправя тестото...
2
0
Радомира Михайлова
Тая рецепта е объркана! Започнах я и количеството вода за това брашно е прекалено малко, не може да се замени тесто, ръцете ме заболява, а нали трябва меко тесто да стане?!
1
0
Ваня
Ваня
12.12.2014 20:52
По същия начин и аз правя тестото
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти