Дърпана баница

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
02/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо49 042
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • сирене - 400 г
  • масло - 50 г, може свинска мас или олио
  • яйца - 2 броя
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка

Приготвяне

Направете кладенче в брашното, поръсете солта, захарта и започнете да замесвате с хладката вода, в която са добавени 1 с.л. оцет и олио.

Замесете меко тесто, разделете го на около 40 топки, покрийте ги с мека кърпа и ги оставете да втасат около 1/2 час.

Всяка топка се разточва, като дърпате с ръце до получаване на тънка кора. Корите се редят в намазнена тава, като се редуват с натрошено сирене, а най-отгоре излейте разбитите яйца.

Изпечете дърпаната баница за 1/2 час на предварително загрята на 200 градуса фурна. Готовата баница се поръсва с малко вода и се покрива добре с кърпа.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 5
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Илияна Димова
За 1 кг брашно , мисля че трябва да е малко повече водата - 400 или 500 мл
1
0
Радомира Михайлова
да толкова ми отиде, но не питай какъв зор беше да оправя тестото...
1
0
Радомира Михайлова
Тая рецепта е объркана! Започнах я и количеството вода за това брашно е прекалено малко, не може да се замени тесто, ръцете ме заболява, а нали трябва меко тесто да стане?!
0
0
Ваня
Ваня
12.12.2014 20:52
По същия начин и аз правя тестото
0
0
Михаела
Михаела
25.11.2013 09:03
Такава е рецептата за баничките от баничарница, майка ми е маистор и това не е никаква дърпана баница и топчетата не са 40 а са 4 и се слага или сода бикарбонат или мая и яицата се слагат в баницата и едно за намазване. А ако искате наложена баница тогава вече може да ги разделите на 12 топки като се редув кора сирене и яйца олио пак кора и т.н. и накрая се залива с яйца и газирана вода и се реже на парчета.
4
0
Гинка Димитрова
Гинка Димитрова
24.11.2013 22:15
Това на снимката не е дърпана баница.
0
1
ДИАНА
ДИАНА
24.11.2013 20:44
Слага се сода бикарбонат-1к.л,като се гаси със оцета.Солта е около непълна ч.л.Топчетата трябва да са поне 12.А яйцата се слагат в тестото.А преди да печенето се нарязва на парчета
0
0
Баничка
Баничка
24.11.2013 11:20
Мисля, че няма грешка в рецептата - опитвала съм тази баница, тя е от типа на "баничките" от баничарниците - не са бухнали, тестото е друг тип. Все пак не е тутманик. За бройката на топките - много повече от 4 са, незнам точна бройка.
1
0
надя
надя
24.11.2013 09:40
мисля,че топките са 4.
0
0
Дарина
Дарина
31.10.2013 13:24
А мая или сода!
0
0
Светла
Светла
31.10.2013 11:42
Снимката не отговаря на написаното в рецептата, а също така за 1кг. брашно 30 мин.не са ли малко за печене.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с