Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Дърпана баница

Дърпана баница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Дърпана баница1 / 3
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Когато всеки дърпа тавата и иска да си отреже по-голямо парче, значи със сигурност става дума за дърпана баница"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сирене - 400 г
  • масло - 50 г, може свинска мас или олио
  • яйца - 2 броя
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното, поръсете солта, захарта и започнете да замесвате с хладката вода, в която са добавени 1 с.л. оцет и олио.

Замесете меко тесто, разделете го на около 40 топки, покрийте ги с мека кърпа и ги оставете да втасат около 1/2 час.

Всяка топка се разточва, като дърпате с ръце до получаване на тънка кора - възможно най-тънка.

Корите се редят в намазнена тава, мажат се с олио, редуват се с натрошено сирене, а най-отгоре излейте разбитите яйца.

Оставете баницата да престои за 20 мин.

Изпечете дърпаната баница за 1/2 час на предварително загрята на 200 градуса фурна.

Готовата баница се поръсва с малко вода и се покрива добре с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
45
32
20
10
Дай твоята оценка: