Тас кебап по македонски

22/07/2011
Administratorот AdministratorПомощник Готвач / Автор
"Македонците твърдят, че знаят как се приготвя най-вкусният тас кебап!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 340
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порционни парчета по 25 - 30 г. Посолява се, поръсва се с част от черния пипер и бахар (едро смлени или счукани) и леко се запържва в мазнината.

В същата мазнина, след изваждането на месото, се задушава дребно нарязаният лук, като се добавя малко бульон. Когато лукът омекне, се слага разреденото доматено пюре. Сместа се задушава, докато остане почти на мазнина, след което се поръсва с червения пипер, разбърква се и се разрежда с горещ бульон или вода.

В получения сос се връща месото и се добавя останалият черен пипер (на зърна). Съдът се похлупва с капак и се оставя на тих огън до омекването на месото. 10 - 15 минути преди да се отстрани от огъня, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло. Покрива се с капак и се оставя да къкри, докато се свърже сосът.

Готовото ястие се освежава с дребно нарязан магданоз. Поднася се с гарнитура от варен ориз или с друг вид гарнитура.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар