Тас кебап по македонски

22/07/2011
Администраторот АдминистраторПомощник Готвач / Автор
"Македонците твърдят, че знаят как се приготвя най-вкусният тас кебап!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 223
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г или агнешко, телешко, говеждо
  • олио - 50 мл
  • масло - 25 г
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1 с. л.
  • брашно - 1 с. л.
  • черен пипер - 1/2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • бахар - 1, 2 зърна
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порционни парчета по 25 - 30 г. Посолява се, поръсва се с част от черния пипер и бахар (едро смлени или счукани) и леко се запържва в мазнината.

В същата мазнина, след изваждането на месото, се задушава дребно нарязаният лук, като се добавя малко бульон. Когато лукът омекне, се слага разреденото доматено пюре. Сместа се задушава, докато остане почти на мазнина, след което се поръсва с червения пипер, разбърква се и се разрежда с горещ бульон или вода.

В получения сос се връща месото и се добавя останалият черен пипер (на зърна). Съдът се похлупва с капак и се оставя на тих огън до омекването на месото. 10 - 15 минути преди да се отстрани от огъня, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло. Покрива се с капак и се оставя да къкри, докато се свърже сосът.

Готовото ястие се освежава с дребно нарязан магданоз. Поднася се с гарнитура от варен ориз или с друг вид гарнитура.
подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар