Агнешки котлети по гръцки

16/02/2015
Mariana
отMarianaИноватор54293715
"Вкусни агнещки ребърца приготвени по уникална гръцка рецепта!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 742
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин – 2 с.л.
  • агнешко месо – 8 бр. котлети (около 500 г)
  • картофи – 500 г пресни
  • лук – 1 глава
  • бульон – 400 мл пилешки или зеленчуков
  • розмарин – 2 с.л. пресен
  • лимони – 3 с.л. сок
  • зелен фасул – 125 г
  • маслини – 12 бр. черни
  • брашно – 2 с.л. царевично
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте съда за готвене 10 минути на пълна мощност, добавете зехтина и загрейте още 1 минута.

Сложете агнешките котлети в загрятата мазнина и ги обърнете няколко пъти, докато мазнината се поохлади. След това сложете в микровълновата и гответе 3 минути, като обърнете котлетите веднъж.

Добавете предните картофи, горещия бульон, нарязания на полумесеци лук, лимоновия сок, покрийте плътно и гответе 9-10 минути на пълна мощност.

Извадете само месото и го приберете на топло, а към зеленчуците добавете маслините и зеления фасул. Гответе 4-5 минути на максимална мощност.

Размийте царевичното брашно с малко студена вода, залейте зеленчуците, разбъркайте и пуснете за 2 минути в микровълновата.

Разбъркайте добре, върнете обратно агнешките котлети и загрейте още 3 минути на максимална мощност. Поднесете веднага.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар