Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешко филе със зеленчуково мезе

Телешко филе със зеленчуково мезе

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Телешко филе със зеленчуково мезе1 / 2
17/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 6 бр. стек по 200 г (може и говежди)
  • лимони - 2 с.л. сок
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • за заланчуковото мезе
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • синапено семе - 1/2 ч.л.
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 1 бр. голям
  • оцет - 2 с.л. малцов
  • стафиди - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л. кафява
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от излишната тлъстина или ципи и го мариновайте с лимонов сок и мащерка. Оставете го в маринатата поне 4 часа, най-добре цяла нощ.

Стековете се пекат по 2-3 минути на страна на силно загрят тиган с незалепващо покритие.

Добре е да приготвите зеленчуковото мезе предварително, защото отнема повече време от месото. Чушката се почиства и се нарязва на тънки ивици, лукът - на полумесеци, краставицата - на фини кръгчета или полумесеци.

Загрейте зехтина и запържете лука до омекване. Добавете чушката и синапеното семе е запържете за 1-2 минути. Време е за краставицата, домата, оцета, стафидите и захарта. Като кипне, намалете котлона и задушавайте около 15 минути, като разбърквате от време на време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: