Домашен ябълков щрудел

23/09/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Само показваме! Ако искате да го опитате, ще трябва да си го направите сами!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 647
  • Преглеждания за месеца395
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се не много твърдо тесто от първите продукти (трябва да е лесно за разточване. Тестото се разделя на 2 и се разточват 2 кори с големината на тавичката за печене. Тавичката се намазнява и се слага първата кора, върху която се слага плънката.

Пригответе плънката като настържете ябълките (може и да ги нарежете на тънки парченца), наръсете ги със захарта, канелата, орехите и накрая галетата. Отгоре сложете втория блат, като добре притиснете с ръце по краищата, за да излезе въздухът.

Набодете сладкиша с вилица и го сложете да се изпече до зачервяване в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

А.
А.
28.03.2014 12:15
за колко време се пече? И на колко да е загрята фурната?
4
0
блеки
блеки
20.11.2013 11:58
Разбира се, че няма да стане тиквеник - той се прави по съвсем различен начин. А тиквен щрудел ми звучи също много, много вкусно...
0
0
tanecha@abv.bg
tanecha@abv.bg
20.11.2013 10:22
защото ако е с тиква ще стане тиквеник!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв