Агнешка плешка с цитруси

17/03/2016
Mariana
отMarianaДжедай54293718
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте обезкостената плешка и я подсушете. Нарежете праза на ситно, добавете ситно нарязания пресен лук и сложете в микровълновата за 3 минути, докато омекнат.

Смесете горчицата, настърганата портокалова кора, сол и черен пипер на вкус. Добавете праза и лука и разбъркайте до получаването на хомогенна смес, с която напълнете плешката и зашийте.

Сложете агнешкото в микровълновата и пуснете на пълна мощност за около 25-30 минути, след което го извадете, отделете отцедените сокове, покрийте с алуминиево фолио и оставете за 10-15 минути да се задуши.

В това време смесете брашното с портокаловия сок, ябълковия сок и сладкото, разбъркайте добре и сложете в микровълновата на пълна мощност за 4-5 минути. Разбъркайте и оставете настрана, за да се смесят ароматите.

Преди сервиране подгрейте соса за 1-2 минути. Поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар