Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с бекон и праз

Лазаня с бекон и праз

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Лазаня с бекон и праз1 / 2
21/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 8 бр.
  • бекон - 10 резена
  • тиквички - 2 бр. на резени
  • праз - 2 стръка
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • сирене - 125 г Чедар
  • горчица - 1 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • пармезан - 1 с.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подредете корите за лазаня в подходящ съд, добавете 750 г вряла подсолена вода и гответе под похлупак в продължение на 7-8 минути. Отцедете и изплакнете със студена вода.

Поставете бекона в подходящ съд, покрийте с хартия за печене и гответе 7-9 минути до хрупкавост. Отлейте отделената мазнина и в нея добавете нарязаните тиквички и праз. Гответе 5 минути на максимална мощност, добавете бекона и оставете под похлупак на топло, докато приготвите останалото.

Разтопете маслото за 1-2 минути. Размийте в него брашното, а след това постепенно добавете прясното мляко. Пуснете получената смес за 7-8 минути в микровълновата на пълна мощност, като непрекъснато разбърквате. Добавете горчицата, сиренето, сол и пипер.

Поставете половината смес от бекон и зеленчуци на дъното на съда, покрийте с половината кори лазаня, отгоре поставете половината млечна заливка и повторете до изчерпването на продуктите.

Най-отгоре поставете тънки резени домати, поръсете с пармезана и гответе 17-18 минути на средно силна фурна. По желание може да запечете 5 минути на грил преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: