Свинско по провансалски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Свинско по провансалски1 / 2
18/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • масло - 60 г
  • лук - 340 г
  • домати - 340 г консерва
  • подправки - 1 с.л. пресни
  • картофи - 680 г тънко нарязани
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Махнете всякаква мазнина от месото и го нарежете на тънко. Загрейте половината масло в дълбок съд и леко запържете нарязаното месо, като внимавате да не го загорите.

Прехвърлете го в чиния и оставете настрана. Задушете ситно нарязания лук в сосовете от свинското. Добавете доматите, солта, черния пипер и подправките.

Щом сместа кипне, варете 5 минути или докато сосът се редуцира. В тава наредете месото, соса и тънко нарязаните картофи. Загрейте останалото масло и намажете картофките отгоре.

Покрийте с капак или фолио и запечете ястието за около 90 минути. След това махнете течността, която се е отделила и продължете да готвите още 30 минути, докато покафенеят картофите. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: