Френски ябълков сладкиш с карамел

21/02/2015
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 243
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в тиган на бавен огън до образуването на светъл карамел. Добавя се маслото и сместа се разбърква, докато кипне.

Ябълките се обелват, режат се на едри резени и се слагат в карамела. Задушават се 5 минути на бавен огън. Ябълките с карамела се прехвърлят в тавата, в която ще се пече сладкишът.

Отгоре се слага бутер тесто, така че да покрие ябълките и краищата му се подвиват под тях. Тестото се надупчва на няколко места с вилица. Пече се 25 минути на 200 градуса, вади се и се обръща в голяма чиния.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар