Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Яхния»Яхния от лук по кавказки

Яхния от лук по кавказки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Яхния от лук по кавказки1 / 2
21/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - ½ кг
  • овче месо - 300 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 8 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на едро и се задушава в загрятото олио.

Добавя се нарязаното на много ситно месо и се задушава на бавен огън 20 минути.

Поръсва се със сол и червен пипер и се добавя доматеното пюре, размито в малко вода.

Задушава се още 35 минути на бавен огън. Поръсва се с нарязан на ситно магданоз и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: