Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Задушено карначе върху зеленчуково канапе

Задушено карначе върху зеленчуково канапе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Задушено карначе върху зеленчуково канапе1 / 2
21/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • карначе - 1 бр. голямо
  • лук - 2 глави или праз
  • моркови - 2 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л. или зехтин
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения лук на полумесеци, а морковите - на дребни парченца, а по желание може и да ги настържете.

Загрейте мазнината в дълбок тиган и сотирайте зеленчуците. След като леко омекнат, добавете отгоре карначето, долейте виното, поръсете с подправки и сложете капак на съда.

Задушете така, докато месото се сготви и течността се поизпари. След това преместете съда в загряна фурна и запечете за 10-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: