Козуначено тесто

01/09/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Месенето на козунаци е детска ..., не не е детска игра, но не и трудно. Вижте как се прави!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 086
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тава, прави се кладенче по средата и в него се изсипва размитата в 2 с.л. хладка вода мая, захарта, солата и яйцата.

Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от време на време се прибавя и малко мляко.

Маслото се смачква и към него се прибавя 1/3 от тестото, меси се до получаване на еднородна смес. След това на 2 пъти се прибавя и останалото тесто.

Омесеното тесто се оставя да втаса на умерена температура най-малко 4 часа преди да се употреби.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Христина
Христина
02.08.2013 18:01
Абсурдна рецепта!Колко тесто ще се получи от 250г. брашно?
1
0
Работи!
Работи!
02.08.2013 14:52
Предполагам, че е въпрос на вкус - при мен се получи много добре. Но аз по принцип не си падам по супер сладкото. Така че, дерзайте. Ако го обичате по-сладък просто увеличете захарта.
0
0
мен
мен
02.08.2013 14:35
с 10 гр. захар не виждам как ще се получи козуначено тесто
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти