петък, 31 октомври

Козуначено тесто

Публикувана от:
Видяно: 13 277 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Козуначено тесто
Приготвяне
Общо

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • захар - 10 г
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • мая - 5 г, хлебна
  • сол - 5 г

Приготвяне на Козуначено тесто

Брашното се изсипва в тава, прави се кладенче по средата и в него се изсипва размитата в 2 с.л. хладка вода мая, захарта, солата и яйцата.

Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от време на време се прибавя и малко мляко.

Маслото се смачква и към него се прибавя 1/3 от тестото, меси се до получаване на еднородна смес. След това на 2 пъти се прибавя и останалото тесто.

Омесеното тесто се оставя да втаса на умерена температура най-малко 4 часа преди да се употреби.

4.4 от 11 Гласа

Отзиви (6)

  • 0
    0
    Отговор
    Христина

    2013-08-02, Оценка 3 от 5 за Козуначено тесто

    Абсурдна рецепта!Колко тесто ще се получи от 250г. брашно?
  • 0
    0
    Отговор
    Работи!

    2013-08-02, Оценка 5 от 5 за Козуначено тесто

    Предполагам, че е въпрос на вкус - при мен се получи много добре. Но аз по принцип не си падам по супер сладкото. Така че, дерзайте. Ако го обичате по-сладък просто увеличете захарта.
  • 0
    0
    Отговор
    мен

    2013-08-02, Оценка 3 от 5 за Козуначено тесто

    с 10 гр. захар не виждам как ще се получи козуначено тесто
  • 1
    0
    Отговор
    веси

    2013-07-24, Оценка 3 от 5 за Козуначено тесто

    Тази рецепта не може да е за козуначено тесто.Да стане на конци му трябват още мас и олио.
  • 2
    0
    Отговор
    kiki

    2013-06-05, Оценка 3 от 5 за Козуначено тесто

    повечето от рецетите тук са фалшиви и нямат нищо общо истинските...
  • 1
    0
    Отговор
    dinara
    dinara

    2013-04-09, Оценка 2 от 5 за Козуначено тесто

    Тази рецепта ми изглежда странна и тъкмо поради това интересна. Малко брашно, захар само за маята, повечко масло и мноооооого яйца. Излиза, че ако се замеси тесто с 1 кг. брашно, трябва да се сложат 12 яйца. А какво означава да се смачка маслото? Да се намачка заедно с 1/3 от брашното разбирам, но само масло как се мачка и защо? Надявам се да получа бърз отговор, тази рецепта със сигурност ще я изпробвам, дори да е най-странната на света. Много съм любопитна да видя крайния резултат.

Домашна и лесна рецепта за Козуначено тесто. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни рецепти за Козуначено тесто. Доказани рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Козуначено тесто в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.