Кашкавалени топки от парено тесто

22/02/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 170
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 250 г
  • яйца - 10 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се слага във водата, добавя се солта и сместа се кипва. Добавя се брашното и сместа се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Тестото се охлажда, добавят се едно по едно яйцата, като постоянно се разбърква. Кашкавалът се настъргва и се добавя в тестото.

Добавя се черен пипер и се правят топчета, които се редят в тава, намазана с мазнина, на разстояние 3 сантиметра едно от друго. Пекат се 25 минути на 200 градуса.

Сервират се горещи или студени.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!