Кашкавалени топки от парено тесто

22/02/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2688
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 055
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се слага във водата, добавя се солта и сместа се кипва. Добавя се брашното и сместа се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Тестото се охлажда, добавят се едно по едно яйцата, като постоянно се разбърква. Кашкавалът се настъргва и се добавя в тестото.

Добавя се черен пипер и се правят топчета, които се редят в тава, намазана с мазнина, на разстояние 3 сантиметра едно от друго. Пекат се 25 минути на 200 градуса.

Сервират се горещи или студени.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар