Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Кашкавалени топки от парено тесто

Кашкавалени топки от парено тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кашкавалени топки от парено тесто1 / 2
22/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 250 г
  • яйца - 10 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се слага във водата, добавя се солта и сместа се кипва. Добавя се брашното и сместа се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Тестото се охлажда, добавят се едно по едно яйцата, като постоянно се разбърква. Кашкавалът се настъргва и се добавя в тестото.

Добавя се черен пипер и се правят топчета, които се редят в тава, намазана с мазнина, на разстояние 3 сантиметра едно от друго. Пекат се 25 минути на 200 градуса.

Сервират се горещи или студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: