Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с грах и бекон

Супа с грах и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Супа с грах и бекон1 / 2
23/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • грах - 50 г сушен
  • масло - 25 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • ориз - 175 г дългозърнест
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бульон - 1.1 л зеленчуков
  • моркови - 175 г
  • бекон - 125 г
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте сушения грах със студена вода и го оставете да престои така за 1 нощ. Разтопете маслото в тенджера, добавете нарязаните лук и чесън и гответе 2-3 минути.

Добавете ориза, граха, и доматеното пюре. След 3 минути добавете бульона и изчакайте да кипне сместа. Намалете огъня и варете 20-25 минути или докато оризът и грахът омекнат.

Махнете от огъня и оставете супата да се охлади. Пасирайте 1/3 от супата. Върнете пюрето в супата, добавете нарязаните моркови и задушавайте 10-12 минути. Междувременно запържете бекона, докато стане хрупкав.

Овкусете супата със сол и черен пипер, поръсете с магданоза и сметаната. След 2-3 минути добавете запържения бекон и сервирайте с крутони по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: