Френски понички

25/02/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Едно не можем да отречем - бива ги французите като стане дума за сладки изкушения "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 766
  • Преглеждания за месеца853
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода – 150 мл
  • масло – 2 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • захар – 1 ч.л.
  • брашно – 4 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • олио – за пържене
  • канела
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата с маслото, солта и захарта. Щом кипне, добавете брашното наведнъж и и разбивайте сместа интензивно. Продължете да разбивате още 1 минута на тих огън.

Махнете от котлона и добавете едното яйце с постоянно разбъркване. Прибавете и другото яйце и разбийте до получаването на гладко тесто.

Загрейте олиото в дълбок тиган и с лъжица гребвайте и запържете поничките. Наредете ги на кухненска хартия, за да се абсорбира от мазнината. Сервирайте поничките, поръсени с канела и пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Kiril
Kiril
17.11.2015 01:32
Поничките са страшни,само един съвет,не ги правете с лъжици защото няма да приличат изобщо на това което е показано и ще ви станат големи като мекици,по-скоро използвайте шприц.Много вкусна и бърза рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв