Фрикасе от бъбреци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Фрикасе от бъбреци1 / 2
24/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Истинска класика от Френската кухня -разкошно фрикасе с агнешки бъбреци"

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 900 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • гъби - 250 г
  • бял пипер
  • червено вино - 2 с.л.
  • бульон - 200 мл телешки
  • сметана - 90 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бъбреците и отстранете ципите им. Загрейте олиото и задушете бъбреците и гъбите. Овкусете със сол и бял пипер.

Махнете бъбреците и ги запазете топли. Деглазирайте тигана с виното и го оставете почти да се изпари след това сипете бульона и варете, докато се редуцира наполовина.

Добавете сметаната, сол и пипер. Върнете бъбреците в соса и сервирайте.

Ето и една изпитана рецепта за пиле фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: