Телешки дроб с портокалов сок

23/02/2015
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо743
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте по-голямата част от маслото в дълбок тиган и запържете нарязания дроб. Махнете го от тиган и го запазете топъл. Почистете тигана от оставащата мазнина и сипете сока от два портокала.

Малко след това сипете и бульона, сол и пипер. Щом сместа кипне пуснете вътре обелените и нарязани парчета от останалите 2 портокала.

Щом резените се пооцветят ги извадете и ги наредете върху дроба. Махнете тигана от огъня и към соса прибавете останалото масло. Овкусете по желание.

Сервирайте дроба с портокаловите резени и соса, всичко поръсено с дивия лук.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!